Over Roos

“Als iets werkt, doe er dan meer van!”

Roos

Geboren als Rosalyn, maar vooral Roos genoemd. Een meisje van 5 was ik toen ik met verwondering naar de Olympische Spelen keek. Toen wist ik nog niet hoeveel het ‘kost’ om iets te bereiken. Het duurde niet lang voordat ik zelf het zwembad in dook om net zo goed te willen worden als de dames op televisie. Ik groeide op in zwembaden en doorliep mijn jeugd met veel plezier. De tienerjaren die hierop volgden waren niet helemaal zorgeloos. Naast verschillende studies en banen in de zorg had ik ook een zorgrol thuis. Veel werken, de lat hoog leggen en mijn grenzen moeilijk herkennen zorgde ervoor dat ik op een decemberavond na een dienst in het ziekenhuis ‘zomaar’ de auto in de berm naast een viaduct reed. Burn-out

Op de rem. Met de auto maar ook fysiek en mentaal.

Een paar rustige jaren volgden. Samen met Joost kocht ik een leuk huis en we kregen 2 prachtige dochters. Fleur en Julia.

In 2016 overleed mijn moeder. Een onverwachte en pijnlijke gebeurtenis. Het zorgde voor een groot gat in mijn leven. Maar zoals dat vaak gaat, kwam er ruimte voor andere dingen. Ik kwam erachter dat het leven veel te leuk is om er niet van te genieten. Dat ik teveel op mijn eigen rem getrapt heb, dat was inmiddels pijnlijk duidelijk.

Sport en coaching lonkte. Ik kreeg de kans om terug te mogen keren in de sportwereld en te werken als trainer met mensen met drive en motivatie. Mensen die een doel voor ogen hebben en daar ook iets voor willen doen en laten. Ik durfde de stap te nemen.

Later startte ik mijn eigen coaching bedrijf met eenzelfde gemotiveerde doelgroep. Ondernemers en leidinggevende professionals. De cirkel was weer rond. 

Ik bloeide op. Naast de liefde voor het gezin en familie geniet ik enorm van uitdagingen in de sport, vrienden, lekker eten, zon en zee, natuur, slapen en rust.  Maar ook op zijn tijd van bier en bitterballen en dansen in de kroeg.

Studies

Kwaliteit en (wetenschappelijke) kennis delen vind ik heel erg belangrijk. Daarom besloot ik na 7 jaar paramedische studies de lijst uit te breiden. Om als personal trainer te kunnen werken behaalde ik mijn certificaten bij CHIVO opleidingen.

Om vervolgens na een serieuze studie en examen mijn diploma als vitaliteitscoach te ontvangen. Een opleiding waar ik nog een aantal keer per jaar op terugval om bij te scholen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Lifecoaching en Vitaliteitscoaching.
Daarnaast ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging van Vitalititeitsprofessionals (BOvV).

Lichaamstaal zegt meer dan 1000 woorden. Bij Berend Oosterhuis van Bokscoaching behaalde ik mijn Level 1 en Level 2 certificaat om boksen/ bewegen in te kunnen zetten als coachend middel. Ook hier blijf ik mijzelf in verdiepen. Zowel in het 1 op 1 werken als in het werken met teams.

Ook van mijn netwerk en de mensen met wie ik samenwerk in de sport, business en onderwijs leer ik veel. Ik ben nooit uitgeleerd en hou van mooie uitdagingen. Dus wie weet wat de toekomst zal brengen.

Waardevolle recensies

Meer lezen

van tevreden klanten...

- Retail eigenaar

Het feit dat er iemand buiten je eigen kring is waarmee je kan sparren en die persoon de inhoud heeft om jouw te doen veranderen is goud waard. De tips, open gesprekken en het je doen inzien van een andere kant van het verhaal , hebben me mentaal veel sterker gemaakt als voor het coachingstraject.

- Nadja Verlasevic, Venderion B.V.

Roos kwam voor mij op het goede moment. Ik voelde druk maar wist niet precies waarom en dat had invloed op mijn werk en ook privé. Ik heb geleerd om mezelf bepaalde vragen te blijven stellen en zo het overdenken en malen te doorbreken. Ik mag zijn wie ik ben en vertrouwen op mijn gevoel, dat heb ik meer mogen inzien door onze gesprekken. 

- Lotte Joosten, administrateur Venderion B.V.

Door Rosalyn sta ik er weer een stukje lichter in. De Vitality Boost is wat mij betreft echt een aanrader voor iedereen die zelfreflectie weer even wil aanhalen, zowel op privé- als werkgebied.

- Team Amacura, GGZ Tilburg

Met name het aandacht houden voor de verbinding in een team (zeker in de tijden waarin de verbinding weg is door afstand en online werken) en het hebben van lol met elkaar naast al dat serieuze gedoe, heeft ons geïnspireerd om daar meer oog voor te houden binnen ons werk. 

- Elvy Rongen, Knip & Blush

Roos kwam kennismaken en het voelde meteen vertrouwd en fijn. Roos is een lief en gezellig mens die je een enorme spiegel voorhoudt, waardoor je op een confronterende maar toch leuke manier jezelf tegen komt en precies duidelijk wordt waar het probleem zit.

- Dirk-Jan, Projectmanager

Na een jaar met Rosalyn, sta ik sta weer met een mooie energiebalans in het leven en daar waar ik een jaar geleden mijn ambities min of meer in de ijskast heb gezet, heb ik nu zelfs een mooie stap in mijn carrière gemaakt.

- Dirk-Jan, Projectmanager

Na een jaar met Rosalyn, sta ik sta weer met een mooie energiebalans in het leven en daar waar ik een jaar geleden mijn ambities min of meer in de ijskast heb gezet, heb ik nu zelfs een mooie stap in mijn carrière gemaakt.

2022 © Copyright Roos Ontspannen Ondernemen | Webdesign door Studio Above.