Waardevolle recensies

Van tevreden klanten

Ik heb Rosalyn leren kennen in het kader van een ontwikkel/talenten traject vanuit mijn werk. Door verschillende heftige gebeurtenissen in mijn leven die grote impact hebben gehad op mij persoonlijk en mijn gezondheid, hebben we samen gekeken naar hoe ik mijn energie/vitaliteit beter kan verdelen en vergroten om zowel thuis, als op mijn werk het beste eruit te halen. Na een jaar met Rosalyn, sta ik sta weer met een mooie energiebalans in het leven en daar waar ik een jaar geleden mijn ambities min of meer in de ijskast heb gezet, heb ik nu zelfs een mooie stap in mijn carrière gemaakt. 

Ook heb ik dankzij haar geleerd om weer meer zelfvertrouwen terug te krijgen en mijzelf nog beter te leren kennen. Een coaching sessie met Rosalyn in de buitenlucht is altijd een goed en open gesprek waarbij ze door zeer goed te luisteren en vragen te stellen, de juiste adviezen en inzichten geeft. Wat ik verder van haar geleerd heb is dat je goed stil moet staan bij de keuzes die je maakt, wat het je aan energie oplevert of wat het aan energie kost. Ik sta weer vol energie in het leven en ben haar daar enorm dankbaar voor!
- Dirk-Jan, Projectmanager
 

Ontspannen ondernemen

Daar ik ruim 6 jaar hiervoor te maken heb gehad met een burn-out, maakte het makkelijker om mezelf open te stellen en geen gevoelens en meningen achter te houden. Wil je daadwerkelijk vooruit, zul je open kaart moeten spelen. Dat had ik eerder dus al meegemaakt. De ontmoeting was open en hartelijk en het voelde meteen goed. Ik run een bedrijf waar gedeeltelijk ook mijn ouders nog een rol spelen. Het feit dat we niet altijd op 1 lijn zitten plus de stroeve communicatie kan voor stress zorgen. Je maakt jezelf af en toe wijs dat je er een modus in hebt gevonden die werkt, maar na de eerste gesprekken/sessies met Rosalyn kwam ik tot andere inzichten. Diverse doelen voor de onderneming waren gesteld, maar kwamen door het coronavirus ineens onder druk te staan. Vooral door het mentale aspect ervan. Flinke dalen en toch ook bepaalde pieken gooiden mijn gemoedstoestand regelmatig op en neer. De rode draad door het hele proces was vooral het mezelf wapenen tegen deze “moodswings”. Dat dit natuurlijk veel ondernemers is overkomen en nog steeds overkomt is daarvoor geen troost of relativering. Vaak weet je wel wat je kan en moet doen om de energie weer te vinden, maar dan daadwerkelijk actie ondernemen is iets anders. Daarbij heeft “Roos” me erg goed geholpen en bijgestaan. Het feit dat er iemand buiten je eigen kring is waarmee je kan sparren en die persoon de inhoud heeft om jouw te doen veranderen is goud waard.

Nog steeds kan ik af en toe vervallen in pessimistische gedachten of mentale vermoeidheid, maar de tips, open gesprekken en het je doen inzien van een andere kant van het verhaal, hebben me mentaal veel sterker gemaakt als voor het coachingstraject. Niet alle doelen in mijn werk zijn direct gehaald. Dat was en zal vooralsnog niet snel mogelijk zijn i.v.m. aanpassingen in mijn onderneming door corona. Maar de blik is wel steeds naar voren gehouden en stapje voor stapje blijven we aan dat proces werken. Sommige beslissingen en veranderingen zijn juist wel in sneltreinvaart gekomen. Daarom zie ik mijn eigen ontwikkeling in het coronajaar toch als een behaalde winst. Ik kan eenieder de begeleiding van Rosalyn van harte aanbevelen. Een fijn mens waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb.
- Retail eigenaar

Ontspannen Ondernemen

Rosalyn is een enthousiaste vrouw, die met haar eigen verhaal heel mooi heeft kunnen overbrengen wat haar ervaring haar gebracht heeft en wat zij anderen gunt om ook te leren. De combinatie van haar persoonlijke verhaal en ervaring met de theorie achter vitaliteit maakte dat wij als team aan het denken werden gezet op zowel persoonlijk vlak als teamvlak. Met name het aandacht houden voor de verbinding in een team (zeker in de tijden waarin de verbinding weg is door afstand en online werken) en het hebben van lol met elkaar naast al dat serieuze gedoe, heeft ons geïnspireerd om daar meer oog voor te houden binnen ons werk. 

Wat wij vooral als heel erg leuk hebben ervaren is dat het niet alleen bij praten bleef, maar dat we ook daadwerkelijk in beweging zijn gezet door Rosalyn en met elkaar een aantal spellen/opdrachten hebben gedaan om direct te ervaren wat dat doet met de verbinding. Een fijne workshop om met het team te hebben gevolgd en in de dagelijkse gang van zaken nog aan terug te denken en op terug te komen met elkaar.
- Team Amacura, GGZ Tilburg
 

masterclass

Ik ben kapster. Een leuk beroep waarin ik mijn creatieve kant kan uiten, mijn energieke en vrolijke "ik" kan laten zien plus mijn positiviteit kan overbrengen. Een beroep waarin je ook weleens merkt dat het als hoog sensitief persoon energie vreet om altijd tussen de mensen te zijn en dan ook nog eens last hebt van extreme perfectionisme niet heel makkelijk is. En laten we die energie dan ook nog net een beetje nodig hebben om thuis in het gezinsleven een leuke moeder en partner te kunnen zijn!

Ik heb Roos benaderd omdat ik wat handvaten nodig had om de dagelijkse rituelen wat soepeler te kunnen laten verlopen en om de lat voor mezelf minder hoog te leggen. We zijn 3 ochtenden gaan wandelen samen en hebben hierdoor veel samen kunnen bespreken. Het was fijn om lekker buiten te zijn en tevens ook sportief bezig te zijn. Mede hierdoor heb ik ontdekt wat het buitenzijn met je kan doen als je er bewust mee bezig bent. Ik heb veel bereikt in dit kortdurende maar toch intensieve traject. Net even een andere kijk op dingen en vooral het minder streng zijn voor jezelf. Tevreden zijn met wat goed is gegaan, in plaats van te blijven piekeren over de dingen die minder goed zijn gegaan. Vanaf het moment dat ik haar benaderde voelde het al goed, omdat ik wist dat ik ging werken aan mezelf. 

Roos kwam kennismaken en het voelde meteen vertrouwd en fijn. Roos is een lief en gezellig mens die je een enorme spiegel voorhoudt, waardoor je op een confronterende maar toch leuke manier jezelf tegen komt en precies duidelijk wordt waar het probleem zit. 

Ik zou Roos zeker aanbevelen. Ze is jong, maar zeker heel ervaren, weet wat ze zegt. Dat maakt Roos leuk en vooral niet stoffig.  Ik zou haar zeker nog eens benaderen mocht dat ooit nodig zijn. Zo heeft iedereen wel iets waar hij of zij net een beetje hulp bij nodig heeft, zowel op zakelijk als prive gebied. Want gaat het niet goed op prive gebied kun je zakelijk niet goed presteren, maar andersom natuurlijk ook!
- Elvy Rongen, Knip & Blush

Vitality boost

Na vorig jaar een (lichte) burn-out te hebben gehad, was het erg fijn om weer eens in te checken bij mezelf. Waar sta ik nu, wat ben ik eigenlijk aan het doen, gaat het allemaal nog goed? Via mijn werkgever kwam ik in contact met Rosalyn. Ik heb met haar de 6-weekse Vitality Boost gedaan. Tijdens onze wandelingen heeft ze me echt geholpen om wat zaken op een rijtje te zetten. Roos heeft me inzichten gegeven door goed naar me te luisteren en de juiste vragen aan me te stellen. Door wat ze vraagt en zegt zet ze je echt aan het denken. En de opgedane inzichten zijn direct te herkennen in het dagelijkse leven. Door Rosalyn sta ik er weer een stukje lichter in. De Vitality Boost is wat mij betreft echt een aanrader voor iedereen die zelfreflectie weer even wil aanhalen, zowel op privé- als werkgebied.
- Lotte Joosten, administrateur Venderion B.V.

Vitality boost

Roos kwam voor mij op het goede moment. Ik voelde druk maar wist niet precies waarom en dat had invloed op mijn werk en ook privé. Het bracht stress om alsmaar door te blijven gaan terwijl ik deze druk voelde. Ik wilde hier iets aan doen maar gaf meteen al bij Roos aan dat ik niet zo goed wist waar te beginnen. Op een hele fijne en relaxte manier zijn we in gesprek geraakt en haar vragen lieten me dieper nadenken over waarom ik doe wat ik doe en of ik daar nog blij mee ben. Ik heb geleerd om mezelf bepaalde vragen te blijven stellen en zo het overdenken en malen te doorbreken. Ik mag zijn wie ik ben en vertrouwen op mijn gevoel, dat heb ik meer mogen inzien door onze gesprekken. Ik had twijfels of dit wel iets voor mij zou zijn omdat ik niet graag uit mijn “comfort zone” ga, maar deze twijfels waren meteen weg na ons eerste gesprek. Bedankt voor de dagelijkse reminder om water te drinken 😉, de motiverende berichtjes tussendoor en de handige tools die ik regelmatig gebruik voor meer rust in mijn hoofd, je bent een topper!
 - Nadja Verlasevic, Venderion B.V.

Vitality boost

2022 © Copyright Roos Ontspannen Ondernemen | Webdesign door Studio Above.